20 Eylül 2010 Pazartesi

MANİFESTO

1)Bu grup kitap okuyan kişilerden oluşan, kurmaca eserler üzerine yoğunlaşan, özellikle roman, öykü kitaplarının her ay seçilerek okunduğu, aylık toplantılarda tartışıldığı bir topluluktur.
2)Her ay okunacak kitap o ayın Grup Lideri tarafından seçilecek ve üyelere blog adresimizde duyurulacaktır.
3)Seçilecek kitaplar türkçe ya da çeviri öykü, roman türünde eserler arasından seçilecektir. Araştırma, inceleme, anı kitapları ayın kitabı olarak seçilemez.
4)Grup üyeleri toplantıya katılan asıl üyeler olarak en fazla 15 kişiden oluşabilir. Bunun dışında gruba kabul edilen her üye ayın kitabı ya da daha önce okuduğu bir başka kurmaca eser hakkında bloga yazı gönderebilir, yazılanlara yorum yapabilir.
5)Grup toplantıları sırasında futbol, ganyan, pornografik konular ve okuduğumuz kitapla çok ilgili olmadıkça siyaset konuşulamaz.
6)Grup üyeleri toplantılar sırasında diğer üyelere ve onların farklı görüş ve eleştirilerine saygı göstereceklerdir.
7)Grup toplantıları her ay istanbul'da seçilen bir mekanda gerçekleştirilecektir.
8)Yedinci madde sebebiyle 15 kişilik asıl üyeler her ay İstanbul'a gelebilecek veya İstanbul'da ikamet eden kişilerden oluşacaktır.
9)Seçilen kitapların üzerinde tartışılabilecek edebi değeri olan kitaplar olmasına özen gösterilecektir.
10) Seçilecek kitaplar daha önce grup üyeleri tarafından okunduysa bu üyelerin talebiyle değiştirilebilir.Bu nedenle ayın kitabı olarak birkaç alternatif belirlemekte yarar olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder